IVE: За да градиш кариера и да правиш музика е необходимо да създаваш интернационални контакти

IVEЗад артистичния псевдоним IVE стои младата, талантлива изпълнителка Ивелина Колаксъзова. Наскоро излезе нейната първа самостоятелна песен на български език „Хей ти”, която е доста цветна и носи много позитивно настроение. Сигурни сме, че ще чуваме все повече за IVE и ви я представяме .

Харесайте страницата ни във Фейсбук

Разкажи ни нещо за себе си, това което искаш твоята публика да знае?
Здравейте, казвам се Ивелина Колаксъзова. От както се помня се занимавам с музика, и това е любимото ми нещо. Обичам да слушам музика, да правя музика, да пея и да се забавлявам по този начин. Вярвам, в напръв поглед невъзможни неща и следвам мечтите си с постоянство, а накрая – те се сбъдват.

Към коя публика е насочена твоята музика?
Към всички хора, които които вибрират на същата честота. Не деля публиката по възраст, пол цвят или категория подчертана с етикет. Това е музика, която носи заряд и настроение, на всички които имат нужда точно от този заряд и от това настроение.

Работиш с италиански продуценти, това предимство ли е за твоята кариера?
Огромно предимство е това, че хората от музикалната компания, с която работя (Renilin) са много добри професионалисти, които в същото време имат големи сърца. Имат смелостта да застанат зад моите проекти и да подкрепят всяка моя идея. Националността не е от определящо значение, но е факт, че за да градиш кариера и да правиш музика е необходимо да създаваш интернационални контакти – колкото повече, толкова по-добре.

На колко езика пееш?
Пяла съм песни на най-различни езици, но тези които разбирам добре, и които ползвам най-често са български, английски и италиански.

Как се роди идеята и какво е посланието на първата песен на български „Хей ти”?
Идеята се роди като всяка друга, просто ти хрумва нещо в даден момент, и после си казваш „Ами, да!” В този случай, си казах „Ами да, защо да не я направя на български!”. Бях записала доста музика, все на английски и усещах, че е време да направя някоя от песните си на български език. „Хей Ти” беше идеалното парче, с много позитивно настроение, от което в България имаме доста нужда. Посланието е да си представим града и дъжавата, в която живеем по начина, по който бихме искали да е наистина. Вярвам, че това ще помогне за промяната, която всички желаем. А именно да видим един променен град, с повече усмихнати, свободни хора, които не се срамуват да са цветни и различни, дори понякога да изглеждат глуповато. В песента, лиричният герой гледа през розовите очила на едно влюбване и разбира се всичко му е забавно. Васко Стефанов, режисьорът на видеото, успя да пресъздаде идеално атмосферата, за която говоря. Поуката звучи банално, но е факт – любовта е ключът, към положителната промяна.

Какво те вдъхновява?
Вдъхновяват ме емоциите, отношенията между хората и съвършената природа на нашата планета. Богатата палитра от моменти, запечатали различни чувства в сърцето ми е основния генератор на идеи за музика.

Какви са твоите планове и амбиции от тук нататък?
Моята основна мечта е музиката да е винаги част от моя живот, амбицията ми е да я изпълня със замах. Разбира се, планирам реализирането на още песни и съвсем скоро ще се появи първата от тях, отново на български.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.