5 причини, защо SPA процедурите са важни за здравето ни

SPASPA процедурите винаги са се възприемали като лукс, а не като необходимост. Като глезотия, а не като средство, чрез което да запазим здравето и красотата си. Експертите от СПА центъра в хотел “Земята и Хората” ни дават пет причини защо SPA процедурите са полезни. Единственият БИО СПА център в София предлага терапиите на д-р Бах и аромамасажи.

Харесайте страницата ни във Фейсбук

Намаляват нивата на стреса
Няколко различни проучвания показват, че масажите и различните SPA процедури намаляват нивата на хормона на стреса в организма, което освен всички други предимства спомага за нормализирането на сърдечния ритъм и кръвното налягане.

Засилват имунитета
Масажите стимулират автоимунната система на организма и така тялото ви става по-устойчиво на вируси. Ако щете вярвайте, но е доказано, че чрез масажи може да се стимулира възстановяването от грип и подобрение на болести като рак например.

Действат като обезболяващо
Без значение дали имате мускулна треска, хронично главоболие, спортна или някаква трудова травма – масажите и SPA процедурите облекчават болката.

Повишават настроението
Ако от самата мисъл, че ще се поглезите, ще се разтоварите от стреса и ще си починете не ви става по-добре, то тогава стимулирането на мускулите по време на масажа ще повиши нивото на ендорфини в организма ви. А както знаете, ендорфините са хормонът на щастието.

Намаляват симптомите на ПМС
Малко проучване след група жени показва, че масажите разсейват различни неразположения като болката, задържането на вода и лошото настроение – все симптоми на предменструалния синдром. Ето един убедителен коз, с който да убедите половинката си, че масажите ще улеснят косвено и неговият живот!

С покупка в Сити Център София може да спечелите романтичен SPA уикенд за двама. Повече информация за играта може да научите тук: http://www.ccs-mall.com/news/v-siti-tsentar-sofiya-shoping-terapiyata-se-nagrazhdava-s-romantitchen-spa-uikend-za-dvama/

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.