Трето издание на Фестивал “Великденската магия на българското яйце” във Варна

velikdensko jajtseНа фона на събуждащата се за нов живот природа, Великденската магия завладява хората, давайки им надежда за промяна, за успехи, здраве и щастие. Шареното яйце се е превърнало в символ на празника Великден.

Вдъхновена от колорита на пъстрите яйца в екипа на Балкан Фест Медия се роди идеята за първия по рода си фестивал, Великденската магия на българското яйце и организирахме този колоритен празник за вас. Етнографски музей, град Варна приюти нашата идея и ето ни отново за трета поредна година очакваме с нетърпение откриването на третото издание на Фестивала „Великденската магия на българското яйце”.

Обичаме го този празник. Защото го усещаме особено близък до сърцата ни. Защото това е празникът на неочакваната радост. А ние обичаме най-много неочакваните радости, затова и тази година сме Ви подготвили много награди, игри, конкурси, работилничка, водена от Йоланта Атанасова, собственик на Арт студио “Кутия със спо от нашите баби и дядовци. Материалите за работилницата са осигурени от Магазин ИМПРЕСИЯ, град София. За дата на събитието сме избрали 12 април 2017 г. – Велика сряда от 10:00 часа. А мястото, където ще се проведе Фестивалът „Великденската магия на българското яйце” е Етнографски музей – град Варна.

Работилницата е с вход свободен и всеки ще има възможност да си украси Великденска свещичка, под формата на яйце или да се научи как се рисуват писаните яйца, наследство от нашите баби и дядовци.

Фестивалът “Великденската магия на българското яйце” се организира за трета поредна година, по време на който може да се разглежда изложба на участниците в конкурсната програма на Фестивала за най-красиво украсено яйце, най-красива картичка и най-красив козунак. На 12 април в Етнографски музей – Варна ще бъдат обявени и победителите в конкурсната програма.

А за най-малките по време на Фестивала ще ни гостува Великденският заек, с който ще може да се направят снимки.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.