Сървайвърът Филип Лхамсурен тръгва по поречието на река Амазонка

Filip-LhamsurenПътешественикът с българо-монголска кръв Филип Лхамсурен, познат с участието в „Сървайвър“ и екстремните си приключения в най-отдалечените точки на света, предприема ново предизвикателство по поречието на река Амазонка.

Харесайте страницата ни във Фейсбук

 

Филип ще отпътува към дивата джунгла на Южна Америка в началото на месец април и ще прекара шест месеца, прекосявайки маршрута от Тихоокеанското крайбрежие на Еквадор до вливането на Амазонка в Атлантическия океан на територията на Бразилия. На специално събитие във VIVACOM Art Hall той самият разказа за амбициозния преход, включващ преминаване на приблизително 1500 км. по суша и  6600 км. по вода. Филип ще се движи основно пеша и с колело, а плаването ще става с автентична пирога. Едва 6 човека в целия свят са успели да преминат по цялото поречие на най-голямата река в света, която е арена на силни тропически бури и пиратски набези, а непристъпната джунгла около нея крие отровни растения и диви животни.

В тази недостатъчно позната и далечна територия, Филип ще разчита за своята връзка с цивилизацията на сателитен телефон, предоставен от VIVACOM. Телекомът подкрепя пътешественика, като осигурява необходимите комуникации и част от средствата за екстремното пътуване. Компанията твърдо вярва в мисията на Филип Лхамсурен да покаже силата на човешките възможности, като с минимум екипировка и без да вреди на природата изследва резултатите от човешката дейност в тази част на света. След завръщането си в България пътешественикът планира да опише видяното и преживяното в книга и фотографска изложба.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.