Салата от карфиол, каперси и маслини

salata_s_karfiol_kapersi_i_maslini

Снимка: Виолета Шейтанова

Започнаха Коледните пости, затова ви предлагаме тази интересна салата с която постещите да разнообразят менюто си. Продуктите се намират лесни и се приготвя бързо.

Харесайте страницата ни във Фейсбук

Необходими продукти
1 средно голяма глава карфиол
100 грама маслини без костилки
2 с.л. каперси
2-3 с.л. олио или зехтин
1 малък лимон
3-4 скилидки чесън
2-3 стръка магданоз
сол на вкус
1 ч.л. горчица по желание
люта чушка по желание
черен пипер по желание

Приготвяне
Измитата и отцедена глава карфиол се накъсва на цветчета (на розички).
Нарязва се чесънът, посолява се на вкус, поръсва се олио и се пече във фурна на 200 градуса около 20 минути.
След като изстине, карфиолът се обърква с нарязаните маслини и каперси.
Лимонът се изцежда е се залива със сока. Останалата част от лимона се настъргва на стъргалото в блендера и се прибавя към салатата. Обърква се внимателно да не се разкъсат цветчетата на карфиола, слага се магданозът и в случая се поръсва с черен пипер.

Източник: Merudia.bg

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.