Разходка из света на театралния костюм за деца в Театър „София“

Kak raboti teataratНа 28 и 29 януари в Театър „София“ предстоят специални събития за деца, посветени на тема „Костюми“.
Те са част от проекта на Театър „София“ „Как работи театърът?“, който стартира през октомври 2016 г.

Програмата включва:
28 януари (събота) – от 11:30 ч. – Разходка из света на театралния костюм – със специалното участие на актьорите Николай Върбанов и Николай Димитров.
28 януари (събота) – от 13:00 ч. – Направи си проект за костюм
29 януари (неделя) – от 13:00 ч. – Твори и рециклирай
29 януари (неделя) – от 16:30 ч. – Твори и рециклирай

Децата ще чуят от актьорите Николай Димитров и Николай Върбанов приказка за един много стар и за един много млад костюм. Ще научат любопитни факти за историята на театралния костюм, за костюмите от различни епохи и за отделните елементи на костюмите.

По време на арт работилниците всяко дете ще изработи свой собствен проект за театрален костюм с предварително подготвени материали, част от които ще насърчат децата да рециклират и ще провокират въображението им да творят с необичайни материали.

Проект Арт работилници за деца: “Как работи театърът” е естествено продължение на дейността на Театър “София” в посока създаване на съвременна театрална среда, в която децата се чувстват уютно и ги кара да искат да се връщат в театъра отново и отново.
Възпитава любов към изкуството у детската публика чрез интерактивни събития, непринудена комуникация с тях, работа с разнообразни материали, поддържайки техния интерес и любопитство.

В следващите месеци събитията ще продължат с темите “Осветление и звук”, “Маски и кукли”, “Грим и перуки”, “Реквизит”.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.