Отбелязваме „Часът на Земята“ на 27 март 2015 г.

dam nationПо повод отбелязването на инициативата „Часът на Земята“ през 2015 г. в Русе, WWF България съвместно с Регионален исторически музей – Русе ще представят документалния филм „DamNation“ на 27 март, петък, от 17.30 часа в сградата на Историческия музей, пл. „Ал. Батенберг“ 3.

Харесайте страницата ни във Фейсбук

„Часът на Земята“ е най-мащабната акция в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Часът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени. Повече за инициативата:
http://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/.

В България тази година Часът на Земята се посвещава на реките. Ще бъде прожектиран пълнометражният филм DamNation, който обединява рибари, каякари и природозащитници за спасяването на реките. Филмът за връщането на живота в реките на САЩ е носител на 11 награди от девет специализирани фестивала за планинарство, околна среда и зелени инициативи. Продуцент на лентата е компанията за спортни облекла „Патагония“.
DamNation (игра на думи, която значи едновременно проклятие и проклета нация, но и нацията на язовирите) проследява голямата промяна в отношението на американската нация – от гордост от инженерното чудо на мащабните язовирни стени към осъзнаване, че бъдещето на човека е неразривно свързано с живота и опазването на естествените реки. Прожекцията ще бъде придружена от дискусия, водена от представители на WWF.

Трейлър

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.