Магдалена Пашова организира семинар за настоящи и бъдещи родители

po zdravi bebetaВсички настоящи и бъдещи родители са добре дошли на първия по рода си семинар под мотото “Да си подадем ръка за по-здрави бебета“.

Харесайте страницата ни във Фейсбук

Повод за семинара е представянето на книгата “По-здрави бебета. Всичко за храненето от 0 до 2г.”

Водени от желанието да информираме повече родители за значението на храната и емоционалното здраве на децата в най-ранна възраст, си подаваме ръка и ви каним да се присъедините към нас за среща разговор с различни професионалисти, производители и дистрибутори на чиста храна.

Програма на Семинара
В програмата на семинара са включени:
– четири дискусионни панела с участието на д-р. Ирена Маждракова, психолога Мадлен Алгафари, представители на сдружението Хранкоп и на био магазини, производители и майки
– демонстрация за приготвяне на домашна бебешка храна със специалното участие на шеф Петров
– Кафе-пауза с дегустация на продукти
– Мини био базар
– Томбола с награди за гостите

Теми на семинара
В рамките на четирите дискусионни панела авторът на книгата “По-здрави бебета”, Магдалена Пашова, заедно с нашите гости ще дискутират следните теми:

1. Предизвикателства пред българските майки – разговор с майки.
Възможно ли е да храним и отглеждаме децата си здрaвословно в България? Има ли достатъчно информация за здравословното хранене и предлагане на подходящи храни? Какви трудности и предизвикателства срещате и как се справяте с тях?

2. Ролята на педиатричната грижа – разговор с д-р. Ирена Маждракова, класически хомеопат и управител на медицински център Хела.
Как да си изберем педиатър? Кой носи отговорност за здравето на детето – лекарят или родителят? Защо много лекари днес все още пренебрегват значението на храната за здравето? Хомеопатия или алопатична медицина?

3. Корените на емоционалното здраве – разговор с психолога и автор Мадлен Алгафари
Кога да започнем да се грижим за емоционалното здраве на децата си? Кои са най-големите грешки, които можем да допуснем като родители и как да ги избегнем? Могат ли децата да бъдат жертва на стреса или той е запазена територия за родителите?

4. Какво е био-храна и достъпна ли е тя в България – разговор с производители и вносители на био храни.
Защо е важно да храним децата си с чиста храна? Доверяваме ли се на етикетите “био”, “органик” и т.н.? Как да сме сигурни, че продукцията на малките производители е чиста? Скъпо ли е да се храним био? Съществуват ли алтернативи пред широко-разпространените и не особено полезни детски лакомства?

Вашите въпроси към участниците ще можете да зададете и вие в края на всеки панел.

Очакват ви още подаръци и изненади!

Вход свободен!

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.