Лесна рецепта за свински вратни пържоли

вързани-пържоли

Снимка: В. Шейтанова

Простичките неща често са гениалните неща! Точно такъв е случаят с вратните пържоли, които се приготвят от почти всяко семейство по Коледа. Те са и едно страхотно предложение за неделния семеен обяд.

Харесайте страницата ни във Фейсбук

И така – единственото, което ви е необходимо е:
около 1,5 кг тънки свински вратни пържоли без кост
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. кимион
малко риган
2-3 с.л. зехтин
1 с.л. бяло вино
1 ч.л. сос Уорчестър
черен пипер на вкус
1 щипка червен пипер
1 ч.ч. бульон

Начин на приготвяне:
Всички съставки без месото и бульона се смесват. Всяка от пържолите се топи в сместа и се нареждат една върху друга като помежду им се слага по малко от лука. (Най-отгоре лук не се слага).

Пържолите се завързват с бял конец и се пекат в тавичка с малко бульон на дъното. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 1 час и 10-15 мин. Малко преди да са готови се обръщат.

След като са готови се нарязват на малки хапки и се поднасят със свежа салата.

Източник: merudia.bg

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.