Ледът като средство за разкрасяване

bbdf057007a49830b5d7900e559c0c61

az-jenata.bg

Ледените кубчета са добър начин да охладите напитките си в лятната жега. Но знаете ли, че те са чудесен начин да внесете влага в кожата си и да я направите мека и хидратирана? Ледът е прекрасен начин да се справите с подпухналите клепачи, акнето и да разкрасите цялостно кожата на лицето.

Харесайте страницата ни във Фейсбук

Лечение на подпухнали очи и клепачи
Липсата на сън, стресът и напрежението през деня, както и късното лягане са причина за поява на подуване на клепачите. Това придава уморен вид на лицето ви, а кожата изглежда състарена. За да се справите с този проблем използвайте кубчета лед. Разтрийте едно кубче по засегнатите зони, докато се стопи. Това ще намали подутините и ще освежи кожата. Можете също да сложите няколко кубчета в памучна кърпа и да разтриете внимателно. Прохладата ще успокои очите ви.

За успокояване на акне
Веднага, след като забележите появата на пъпка вземете няколко ледени кубчета и леко масажирайте с тях по възпалената зона, където се е появила пъпката. Студът от леда кара кръвоносните съдове да се свиват и това пречи на разрастването на възпалението. Постепенно пъпката завяхва. Зачервяването и подутината отшумяват.

Намалява появата на разширени пори
Именно заради свиващото си действие ледът е много подходящ в борбата с разширените пори по кожата на лицето. Масажът с ледени кубчета ежедневно ще свие порите и ще намали секрецията на себум.

Успокояване преди и след обезкосмяване
Изтръпването от студа действа като упойка за кожата. Можете да използвате кубчета лед непосредствено преди кола маска или употреба на епилатор. Това е подходящ метод и при обезкосмяване на лицето в зоната над устните.

За освежаване на суха и изморена кожа
Плъзгането на лед по лицето създава усещане за свежест като предизвиква автоматично ускоряване на кръвообращението на лицето, което кара кожата да сияе и да добие здрав вид.

Забележка: Не прилагайте лед директно върху кожата си прекалено дълго. Това може да увреди капилярите. Вместо това прилагайте ледените процедури през стъкло или плат.

Източник: az-jenata.bg

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.