Каква трябва да бъде масата за Нова година – 2016

KoledaВсичко! И още! Масата трябва да се пръска от лакомства, а декорацията трябва да бъде светла и празнична.

Най-скъпите ястия, най-изисканите украшения, най-необичайните ястия – всичко трябва да бъде по-много. Не забравяйте и за цвета на символ на годината – огнено червено. Червено и оранжево трябва да присъства не само в украсата на масата, но и в храната. Портокали, домати, чушки, цветя или ягоди – добавете ярки цветове във всяка чиния.

Друга особеност на менюто за сервиране за Нова година – изобилие от екзотични ястия. Не само плодове(и те трябва да са в изобилие), но всяка друга храна. Обезателно пригответе нещо наистина необичайно, нещо за което вчера дори не сте знаели, че съществува. Нова година – един чудесен повод да опитате нещо ново!

Предлагаме ви рецепта за една лесна и необичайна салата “Коледна елха”, на която готвенето ще отнеме само 20 минути. Резултатът ще изненада всички!

Съставки:
5 варени картофа
2 грудки варено цвекло
1 варен морков
1 осолена херинга
Зелени/лук
майонеза

Външен вид:
копър
варени белтъци
нар семена
моркови/чушки

Нарендете морковите, картофите на рибата, и цвеклото. Отстранете костите и нарежете филетата на малки парченца. Подредете слоевете салата върху плоска чиния с форма на конус (пирамида). Слоевете (като всеки се покрива с майонеза): картофи, херинга, смесени с нарязан лук, моркови, цвекло.

Слоевете могат да бъдат повторени няколко пъти. На върха на салата се поръсва с настърган на ренде яйчен белтък. Направете “клони” придържайки се към съответните позиции на клончета от копър, на върха на салата сложете “звезда”, от моркови или чушка,  направете “венец” от семена от нар, можете също да се поръсите с малко белтък – който ще символизира снега.

Също така, можете да експериментирате и да даде салатата различна форма. Просто трябва малко въображение.

Щастлива нова 2016!

Източник: Lady.ru

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.