Защо кръводаряване в мола?

blagodariaДа помогнеш на другите, да дадеш възможност за живот и време прекарано със семейството и най-близките е едно от най-важните и благородни неща, които човек може да направи.

Харесайте страницата ни във Фейсбук

Защо кръводаряване в мола? Идеята е от 2012 г. и тя идва на тогавашния директор на НХТЦ доц. д-р Андреев. Той разказва, че имал интересен разговор с две дами, които му разказали, че в Дубай кръводаряването се случва в мола. Така хората не се налага да планират специално посещение в болница, а на всички ни е известно, че това далеч не съвпада с идеята ни за приятно приятно прекарване на свободното време. Но докато хората се разхождат в мола, пазаруват, виждат се с приятели – биха могли да отделят около 40 минути, в които да направят нещо забележително – да дадат надежда, да спасят живот – чрез кръводаряване.

Този уикенд City Center Sofia отново ще бъде домакин на кампанията „БлагоДаря“, организирана от Националния център по трансфузионна хематология отново. Екипите на НХТЦ ще бъдат на разположение на всички желаещи да се включат в кампанията за доброволно кръводаряване. Акциите ще се проведат на 10 и 11 януари 2015 г. от 11:00 до 16:00 часа в специално обозначеното помещение на партера на търговския център.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.