Започва десетото издание на Еко Балкан Фолк Фест 2016

EKO_BFFФондация Балкан Фолк Фест и Балкан Фест Медия организират десетото издание на Международния Фестивал “Еко Балкан Фолк Фест”, посветен на Световния ден за опазване на околната среда – 5 юни (World Environment Day).

Фестивалът ще се проведе на 5 юни 2016 (с начален час 10:00 часа) на реновираната сцена Амфитеатър, Златни пясъци.

През всяка година на Фестивала се определя тема за състезание. До момента темите са били „Зелено – танцувай зелено”, “Пламък”, „Цветя”, „Животни”, „Вятър”, „Дъжд”… , а за 2016 г. е избрана кампания за опазване на околната среда под названието “Go Wild For Life”. Go Wild For Life е призив за действие срещу незаконната търговия с продукти на дивата природа. Убийството и контрабандата на застрашени видове заплашва не само глобалното биоразнообразие, но тя подкопава икономики, подкрепяйки организираната престъпност и корупцията.

Кампанията се осъществява от Програмата на ООН за околната среда (UNEP), Програмата на ООН за развитие (ПРООН), Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) и на Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора (CITES). Тази година страната домакин е Ангола.

Организаторите и UNEP ви призовавават: “Който и да си, където и да живееш, покажи малко толератност против незаконната търговия с продукти на дивата природа, и направи първата крачка към промяната.”

А на сцена Амфитеатър Златни пясъци на 5 юни от 10:00 часа ви очаква изложба с конкурсен характер на рисунки на тема “Природа”, много песни, танци и разбира се много изненади. Заповядайте!

В програмата участие ще вземат:
Клуб за народни танци Фолклорно веселие, град Варна;
ЦДГ 19 “Конче вихрогонче”, град Шумен;
Детски фолклорен танцов ансамбъл “Калинка Вълчева” при НЧ “Димитър Дончев – Доктора 1983”, град Тервел;
танцов състав “Окоршанче”, НЧ “Христо Ботев 1942”, с. Окорш;
Димана Мутафчиева, Детска градина Звездичка 13, Варна;
Гурковски гласчета, село Гурково, Балчик;
ЦДГ 25 Братя Грим, град Шумен;
ансамбъл Prachenacek, Чехия;
ансамбъл Sloga, Чехия;
ансамбъл Oktoih, Черна Гора;
ансамбъл Moravac Paracin, Сърбия;
ансамбъл Veselin Maslesha, Баня Лука, Босна и Херцеговина;
ансамбъл Zespol Kundzia, Полша.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.