Вкусни солени палачинки с пилешко месо

IMG_6487

Даяна Димитрова

Продукти:
4 яйца
щипка сол
щипка захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
100 мл бира
600 гр пилешко месо
1/4 зелка
1 морков
1 домат
1 краставица
50 гр кашкавал
олио
оцет
сол
черен пипер
масло
Унисос

Харесайте страницата ни във Фейсбук

Приготовление:
Яйцата се разбиват с щипка сол и захар. Към тях се добавя пресятото брашно и се разбърква енергично. Изсипват се бирата и прясното мляко и отново се разбърква до получаването на гладка, хомогенна смес. След това палачинките се изпичат от двете страни в загрят тиган, подмазан с масло. Пилешкото месо се измива и се сварява в подсолена вода. След това се нарязва на хапки, овкусява се със сол, черен пипер и Унисос и в тиган с малко разтопено масло се запържва до златисто. Зелето и морковите се настъргват и се овкусяват със сол, олио и оцет на вкус, а краставицата и домата се нарязват на кубчета. След това една по една палачинките се подмазват с майонеза и се слага малко пилешко месо, малко зелева салата и домати и краставици. Завиват се и се нареждат в тавичка, подмазана с малко масло. Отгоре се настъргва кашкавал и се запичат във фурната за 10-15 минути на 200 градуса.

Източник: easypeasydishes.blogspot.com

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.